Slik finner du et Billig forbrukslån

Når man vurderer å benytte seg av et forbrukslån, så er det ingen grunn til å ikke finne de beste betingelsene man har muligheten til. Det finnes mange typer forbrukslån, mange tilbydere og mange forskjellige priser på lånene som er tilgjengelig. Det betyr også at man kan ende opp med å betale mye mer enn man trenger hvis man ikke sjekker hvilke betingelser man har anledning til å oppnå. Ulempen når man skal søke om forbrukslån er at de fleste tilbydere av forbrukslån ønsker å utføre en individuell vurdering av din økonomiske situasjon før de tilbyr deg et forbrukslån.

På grunn av dette kan man ikke finne ut av hvilke betingelser man får tilbudt før man faktisk søker om lånet. Man må med andre ord bruke litt tid med flere tilbydere for å finne de beste betingelsene man kan oppnå.

Denne nettsiden lister de rimligste forbrukslånene i Norge

Det er viktig å bestemme seg for hva man faktisk ønsker før man bestemmer seg for hvilken tilbyder av billig forbrukslån man velger å benytte seg av. Man deler ofte opp tilgjengelige tilbydere i 3 kategorier for å gjøre det enklere for søkere å finne de tilbyderne man ønsker å søke hos.

Hvis man velger å benytte seg av en annen type tilbyder enn man faktisk trenger, så kan man ende opp med å betale vesentlig mer enn man ønsker for et forbrukslån. Effektive renter på forbrukslån kan variere mellom 7% rente til flere hundre prosent for de tilbyderne som ikke tilpasser prisene sine til et konkurranseutsatt marked. Det finnes flere muligheter i forbindelse med forbrukslån, og hvis du velger et alternativ som ikke passer for deg, så kan det koste mer enn det smaker, og man kan låne mer hvis man trenger det med gode betingelser i forhold til med dårlige betingelser.

Forskjellige typer forbrukslån

Når man skal manøvrere seg rundt i tilbudene som finnes i forhold til billige forbrukslån, så trenger man en måte for å forenkle jakten. For å hjelpe med dette, så bruker man ofte 3 kategorier som kan hjelpe låntagere å finne ut av hvilke tilbud som passer til behovet man har. Det er faktisk ikke bare en ting som bestemmer hva som passer best for deg, men det kommer også an på hvordan du skal benytte lånet. Det lånet som passer best for en person, er derfor ikke det som passer best for alle andre. Hvis det viktigste for eksempel er at man trenger penger samme dag, så vil man da måtte benytte seg av tilbydere i kategorien mikrolån eller sms-lån.

Hvis man egentlig ikke trenger penger utbetalt samme dag, så bør man velge et annet alternativ da denne typen lån vanligvis er vesentlig dyrere enn andre lån. Mens hvis man ønsker å finansiere kjøp av produkter i en butikk slik at man kan ta det med seg samme dag, så betyr det ofte at man bør benytte seg av tilbydere av smålån da dette er den typen lån man kan få tilbudt mens man venter i butikken. Ellers er vanligvis den tredje kategorien det billigste, men ordinære forbrukslån krever ofte en noe annen søknadsprosess enn de andre alternativene. Det som skiller kategoriene fra hverandre er beløpene som tilbys og nedbetalingstiden, i tillegg til hvilket marked de sikter mot.

 

Stor forskjell på betingelser

Betingelsene kan variere vesentlig mellom de forskjellige kategoriene. Hvis man velger et lån med dårlige betingelser, så kan det bety en kostnad på flere tusen kroner mer enn et lån med gode betingelser.

Sjekke flere steder

For å være sikker på at man finner det alternativet som passer best, så bør man sjekke flere alternativer.