Promise

Lån og penger
Økonomi

Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet har mange fordeler, men også noen ulempe. Den aller største fordelen, er uten tvil, at det ikke er noen krav til sikkerhet. Dette betyr, at du vil selv eie det du bruker forbrukslånet til, uten at banken har pant i det du kjøper.
Ulempen med forbrukslån, er at renten ofte er høyere enn du vanligvis får hvis du låner penger direkte i en ordinær bank. Men, siden flere ordinære banker tilbyr forbrukslån også, er ikke dette alltid tilfelle. Det lønner seg å sammenligne ulike lån for å se hvor du kan få den beste renten. Sammenligner du forbrukslån vil du se, at rentene kan variere veldig, fra bank til bank. Da sier det seg selg, at det lønner seg å gjøre noen forundersøkelser, fordi du kan spare mye penger med noen enkle grep.

Forbrukslån til bil

Det er fullt mulig å benytte et forbrukslån til å finansiere et bilkjøp, enten det er ny bil eller bruktbil. Noen tilbyr deg å finansiere bilen med et forbrukslån, noe som betyr du ofte vil få en lavere rente, men da har gjerne også lånet en sikkerhet i bilen og kvalifiseres som et billån. Fordelen med et forbrukslån til dette formålet, er at kravene gjerne er noe mindre nn hvis du skal ha et ordinært billån og du kan få lånet forhåndsgodkjent, så du ikke behøver å ha pekt deg ut en spesiell bil før du låner.

Forbrukslån uten sikkerhet er en unik måte å skaffe finansiering på. Du kan nemlig benytte et forbrukslån uten sikkerhet til hva du selv ønsker, uten at det er restriksjoner på formål – i de aller fleste tilfeller i hvert fall. Det stiller seg annerledes hvis du tar opp et forbrukslån til å delfinansiere en bil, for eksempel, men det skal vi komme tilbake til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *